Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@00:40:37 GMT

گياهان دارويي مفيد براي اعصاب

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۵۹۹۷۳

گياهان دارويي مفيد براي اعصاب

خبرگزاري آريا -

دکتر محمد حسين صالحي سورمقي، گياهان دارويي مفيد براي اعصاب را به شرح زير نام مي برد:بنگ دانه - بيد- پونه- تاتوره- تاجريزي سياه- خشخاش- چاي کوهي- شاهدانه - زرشک- گل مغربي- گريپ فروت- مارچوبه- کاسني- گل محمدي- قهوه- نسترن- اسطوخودوس - بابونه - بادرنجبويه - بهارنارنج - جوي دوسر - جين سينگ - جينکو - چاي - رازک - ريحان - زردچوبه - زعفران - سنبل الطيب - علف چاي - کرفس - گل رنگ - گل ساعتي - گل گاو زبان - نعنا فلفلي - نعنا قمي.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در متن پايين تعدادي از گياهان دارويي مفيد براي بهبود و رفع برخي ناراحتي هاي اعصاب را بيان مي کنيم که تعدادي با هم و تعدادي به تنهايي استفاده مي شوند.
اين نکته ي خيلي مهم را بايد متذکر شويم که بيان موارد استفاده ي اين گياهان دارويي، تنها بر اساس وظيفه اطلاع رساني سايت مي باشد و به هيچ عنوان به معناي تجويز يا تکذيب مورد درماني ذکر شده نمي باشد.
آرامش اعصاب
1- يک قسمت گل بابونه ، يک قسمت گياه اسطو خودوس ، يک قسمت برگ نعناع ، دو قسمت ريشه سنبل الطيب ، سه قسمت ميوه رازيانه و سه قسمت گل و برگ پاخري را بکوبيد (منظور از قسمت، نسبت مواد به هم مي باشد) و با هم مخلوط کنيد. يک قاشق غذا خوري از اين مخلوط را در يک ليوان آب جوش ريخته و مدت 20 دقيقه بگذاريد تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزي دو بار، هر بار يک فنجان صبح و شب ميل کنيد.
2- ريشه سنبل الطيب ، برگ نعناع و گياه اسطوخودوس ( از هر کدام سه قسمت) را بکوبيد و با هم مخلوط کنيد. يک قاشق غذا خوري از اين مخلوط را در يک ليوان آب جوش ريخته و مدت نيم ساعت بگذاريد تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزي دو بار، صبح و شب ميل کنيد.
3- ريشه سنبل الطيب، گل رازک، گياه اسطوخودوس، گياه فرنجمشک، گل بابونه و ميوه انيسون ( از هر کدام يک قسمت) را بکوبيد و با هم مخلوط کنيد. يک قاشق غذا خوري از اين مخلوط را در يک ليوان آب جوش ريخته و مدت نيم ساعت بگذاريد تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزي دو بار، صبح و شب ميل کنيد.
4- 20 گرم بادرنجبويه و 20 گرم علف چاي و 5 گرم رازک را بکوبيد و با هم مخلوط کنيد. يک قاشق غذا خوري از اين مخلوط را در يک ليوان آب جوش ريخته و مدت 20 دقيقه بگذاريد تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزي دو بار، صبح و شب ميل کنيد.
5- 2 تا 4 گرم علف چاي (هوفاريقون) را بکوبيد. سپس در يک ليوان آب جوش ريخته و مدت نيم ساعت بگذاريد تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزي سه بار، هر بار يک فنجان، يک ساعت بعد از غذا ميل کنيد.
6- 5 تا 10 گرم گلبرگ شقايق را بکوبيد. سپس در يک ليوان آب جوش ريخته و مدت نيم ساعت بگذاريد تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزي سه بار، هر بار يک فنجان، يک ساعت بعد از غذا ميل کنيد.
7- 2 تا 4 گرم گياه ريحان را بکوبيد. سپس در يک ليوان آب جوش ريخته و مدت نيم ساعت بگذاريد تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزي دو بار، هر بار يک فنجان، يک ساعت بعد از غذا ميل کنيد.
8- 2 تا 4 گرم گل بابونه را بکوبيد. سپس در يک ليوان آب جوش ريخته و مدت نيم ساعت بگذاريد تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزي دو بار، هر بار يک فنجان، يک ساعت بعد از غذا ميل کنيد.
9- 1 تا 2 گرم برگ مريم گلي را بکوبيد. سپس در يک ليوان آب جوش ريخته و مدت نيم ساعت بگذاريد تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزي دو بار، هر بار يک فنجان، يک ساعت بعد از غذا ميل کنيد.
10- 2 تا 4 گرم ريشه سنبل الطيب را بکوبيد. سپس در يک ليوان آب جوش ريخته و مدت نيم ساعت بگذاريد تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزي سه بار، هر بار يک فنجان ميل کنيد.
اين گياه دارويي براي رفع مشکلات عصبي زير نيز مفيد است :
هيستري ، هيجان ، ترس ، تشنج هاي عصبي ، سرگيجه هاي عصبي ، سرفه هاي عصبي، آسم و ترس شبانه کودکان.
رفع سردرد
1- سنبل الطيب، اکليل کوهي، بابونه و نعناع ( از هر کدام يک قسمت) را بکوبيد و با هم مخلوط کنيد. يک قاشق غذا خوري از اين مخلوط را در يک ليوان آب جوش ريخته و مدت 20 دقيقه بگذاريد تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزي دو بار، صبح و شب ميل کنيد.
2- 3 گرم اسطوخودوس، 3 گرم تخم گشنيز و 5 دانه فلفل سياه را بکوبيد و با هم مخلوط کنيد. يک قاشق غذا خوري از اين مخلوط را در يک ليوان آب جوش ريخته و مدت نيم ساعت بگذاريد تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزي دو بار، هر بار يک فنجان، نيم ساعت بعد از غذا ميل کنيد.
3- 10 گرم صمغ عربي، 10 گرم تخم گشنيز و 10 گرم تخم کدو را بکوبيد و با هم مخلوط کنيد. يک قاشق غذا خوري از اين مخلوط را در يک ليوان آب جوش ريخته و مدت نيم ساعت بگذاريد تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزي دو بار، هر بار يک فنجان، يک ساعت قبل از غذا ميل کنيد.
4- برگ بادرنجبويه ، گل بهار نارنج، اسطوخودوس ، ميوه نسترن و ميوه رازيانه (از هر کدام 10 گرم) را بکوبيد و با هم مخلوط کنيد. يک قاشق غذا خوري از اين مخلوط را در يک ليوان آب جوش ريخته و مدت 20 دقيقه بگذاريد تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و گرم گرم ميل کنيد.
مقوي اعصاب
1- 2 تا 5 گرم گياه اسطوخودوس را بکوبيد. سپس آن را در يک ليوان آب جوش ريخته و مدت نيم ساعت بگذاريد تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزي سه بار، هر بار يک فنجان، يک ساعت بعد از غذا ميل کنيد.
2- 2 تا 4 گرم برگ نارنج را بکوبيد. سپس آن را در يک ليوان آب جوش ريخته و مدت نيم ساعت بگذاريد تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزي دو بار، هر بار يک فنجان، يک ساعت بعد از غذا ميل کنيد.
رفع بي خوابي
1- ريشه سنبل الطيب، گياه فرنجمشک، گياه اسطوخودوس و گياه پاخري ( از هر کدام يک قسمت) را بکوبيد و با هم مخلوط کنيد. يک قاشق غذا خوري از اين مخلوط را در يک ليوان آب جوش ريخته و مدت نيم ساعت بگذاريد تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزي دو بار، صبح و شب ميل کنيد.
2- 15 گرم بادرنجبويه ، 10 گرم رازيانه، 5 گرم بابونه، 5 گرم نعناع ، 5 گرم سنبل الطيب و 5 گرم علف چاي را بکوبيد و با هم مخلوط کنيد. يک قاشق غذا خوري از اين مخلوط را در يک ليوان آب جوش ريخته و مدت نيم ساعت بگذاريد تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزي دو بار، صبح و شب ميل کنيد.
رفع هيستري
1- 2 تا 4 گرم برگ بادرنجبويه را بکوبيد. سپس در يک ليوان آب جوش ريخته و مدت نيم ساعت بگذاريد تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزي دو بار، هر بار يک فنجان ، يک ساعت بعد از غذا ميل کنيد.
2- 1 تا 2 گرم گياه سداب را بکوبيد. سپس در يک ليوان آب جوش ريخته و مدت نيم ساعت بگذاريد تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزي دو بار، هر بار يک فنجان ، يک ساعت بعد از غذا ميل کنيد.
3- 2/0 تا 5/0 گرم کلاله زعفران را بکوبيد. سپس در يک ليوان آب جوش ريخته و مدت نيم ساعت بگذاريد تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزي دو بار، هر بار يک فنجان، يک ساعت بعد از غذا ميل کنيد (همراه غذا نيز مي توان مصرف نمود).
منابع :
- سايت آي آر طب
- کتاب گياهان دارويي و گياه درماني - تاليف دکتر محمد حسين صالحي سورمقي


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۵۹۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجود کلسترول خوب در بدن برای این افراد مفید نیست

آفتاب‌‌نیوز :

و به نقل از scitechdaily، دانشمندان تا مدت‌ها از سطح کلسترول خوب (HDL) به عنوان شاخصی برای پیش بینی احتمال ابتلای افراد به بیماری‌های قلبی و عروقی استفاده می‌کردند، اما یافته‌های اخیر بیانگر آن است که HDL نمی‌تواند به اندازه‌ای که محققان روی آن حساب باز کرده اند، برای همه گروه‌های جامعه مؤثر واقع شده و از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری کند.

تحقیقات نشان می‌دهد: پایین بودن سطح HDL در سفیدپوستان با خطر بالای ابتلا به حملات قلبی مرتبط است، اما این امر در سیاه پوستان صدق نمی‌کند و سطح بالای این کلسترول نمی‌تواند برای این گروه از افراد نقش پیشگیرانه‌ای داشته باشد. در مقابل، بالا بودن سطح این نوع کلسترول در هیچ کدام از این دو گروه با خطر بیماری‌های قلبی ارتباطی ندارد.

به عبارتی، این مطالعات، مؤثر بودن HDL را برای همه گروه‌های جامعه زیر سؤال می‌برد و محققان این موضوع را پذیرفته اند که سطح پایین HDL، صرف نظر از نژاد می‌تواند مضر باشد و برای رسیدن به این نتیجه، آزمایش‌های گسترده‌ای را روی حدود ۲۴ هزار بزرگسال آمریکایی انجام دادند.

پژوهشگران در این یافته‌ها علاوه بر تأیید نقش LDL و تری گلیسیرید در افزایش نسبی خطر بیماری‌های قلبی و عروقی، دریافتند که میزان پایین کلسترول HDL تنها می‌تواند شاخصی برای بروز احتمالی بیماری قلبی و عروقی در سفیدپوستان باشد. محققان به دنبال راهکار‌های متفاوتی هستند که در آینده شاخص‌هایی فراتر از میزان کلسترول HDL بتواند به پیش بینی وقوع حملات و بیماری‌های قلبی در بیماران کمک کند.

 آن‌ها در این راه از تئوری‌های مختلفی، چون HDL بالاتر و کیفیت عملکرد HDL استفاده می‌کنند که نقش مهمی در سلامت قلب و عروق دارد. محققان ویژگی‌های کلسترول HDL را به روش‌های میکروسکوپی بررسی کرده اند که از آن جمله می‌توان به تجزیه و تحلیل صد‌ها پروتئین مرتبط با انتقال کلسترول و چگونگی تغییر این ارتباطات بر پایه یک یا گروهی از پروتئین‌ها اشاره کرد که ممکن است به بهبود پیش بینی‌ها از بروز مشکلات قلبی و عروقی کمک می‌کند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • مبادله بیش از ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری بین استان فارس و هیات‌های خارجی
  • حمیدیه رتبه برتر تولید نعنای دارویی در استان خوزستان+فیلم
  • وجود کلسترول خوب در بدن برای این افراد مفید نیست
  • برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان
  • آغاز به کار بیست و چهارمین کنگره مغز و اعصاب کودکان
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان مفید
  • ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • بازار فروش گیاهان محلی زنجان در فصل بهار
  • روش‌های تمیز کردن فرش روشن